18/05/2021

RWC Ahoy en Wilskracht Werkt starten wielrennen voor Oldstars 55+

Wielrennen speciaal voor 55+-ers waar verstandig sporten, gezelligheid en betrokkenheid centraal staan, daarvoor kan jij, je vader of moeder vanaf 1 juli 2021 terecht bij RWC Ahoy. RWC Ahoy, het Nationaal Ouderenfonds en Wilskracht Werkt slaan de handen in 1 voor OldStars Cycling. Wekelijks trainen, wielrennen of spinnen met vooraf en naderhand een koffie en een gezellig gesprek. Aanmelden kan via www.rwcahoy.nl/oldstars.

Sociaal, plezierig en verantwoord sporten
Fietsen is enorm populair bij alle leeftijdsgroepen. De laatste jaren groeit de leeftijdsgroep 55+fietsers en is inmiddels 38% van alle sportieve wielersporters in Nederland. Tegelijkertijd is bewegen steeds belangrijker en zijn ouderen ook op zoek naar gelijkgestemden en contacten. OldStars cycling is onderdeel van het programma OldStars Sport van het Nationaal Ouderenfonds. Het Ouderenfonds en haar partners Menzis en Ministerie VWS houden met OldStars ouderen in beweging en geven ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren.  

Om de wielersport voor de leeftijdsgroep 55+ laagdrempelig, veilig en sportief te organiseren, gaat RWC Ahoy per 1 juli 2021 OldStars cycling starten waarbij vooral waarde wordt gehecht aan sociale contacten, verstandig sporten en de vrijheid van fietsen. Sportprestaties staan niet voorop bij OldStars cycling, het draait om gezellig sporten in de groep.

OldStars is er voor actieve ouderen
OldStars is er voor actieve ouderen die zelf willen en kunnen wielrennen en bewegen. Dit alles onder begeleiding van een trainer/road captain die deze OldStars begeleidt, eerst met een goede en verantwoorde warming-up en dan op de weg met een duurrit. De wegkapitein en de renners handelen veilig volgens de verkeersregels en de gedragscode. En als het regent staan de spinning fietsen al klaar… weer of geen weer, bij RWC Ahoy staat de koffie klaar en kan er gesport worden.

Naast Sporten ook oog voor het sociale welzijn
Lydia Maathuis van Wilskracht Werkt zal elke donderdag ook aanwezig zijn om de sporters te ontvangen. Wilskracht Werkt zet zich als sociale en maatschappelijke onderneming in voor Rotterdammers. Zij slaan de brug tussen mensen die iets kunnen en mensen die iets nodig hebben. “Iedereen kan meedoen is ons motto! Dat geldt natuurlijk ook voor OldStars cycling. We ontmoeten u graag bij RWC Ahoy!”, zegt Lydia.

Sportieve impact voor elke wielrenner
“RWC Ahoy wil ook die sportief maatschappelijke impact realiseren in Rotterdam en omstreken, van jeugd t/m senioren. Dit initiatief draagt hieraan bij”, aldus voorzitter Wouter Kelderman. De Oldstars zijn vanaf 1 juli elke donderdag welkom. Om 14:30 gaan de deuren open voor een bak koffie en de sociale contacten, rond 15:30/16:00 uur start het sportgedeelte.

Aanmelden
Ben je geïnteresseerd of ken je iemand? Laat het RWC Ahoy weten via info@rwcahoy.nl onder vermelding van OldStars. Meer informatie via www.rwcahoy.nl/oldstars. We hopen je binnenkort te mogen ontvangen bij RWC Ahoy.

Sportieve groet,

RWC Ahoy, Wilskracht Werkt en het Nationaal Ouderenfonds.