Noord

Hieronder vind je een overzicht van alle diensten die wij op dit moment aanbieden in de wijk Noord.
Wil je meer informatie over onze projecten en weten wat wij nog meer doen?

Buurtbuddies

Heb je behoefte aan een vrijwilliger die je vergezelt naar het ziekenhuis of om boodschappen mee te doen? Speciaal voor ouderen heeft Wilskracht Werkt hier vrijwilligers voor: de buurtbuddies. Ze komen graag een kopje koffie drinken, samen een wandeling maken of gaan mee naar een doktersbezoek. Buurtbuddies zijn een paar uur per week beschikbaar om te helpen!

(bereikbaar maandag t/m donderdag)

Financieel Rijbewijs

Om jongeren wegwijs te maken in de wereld van financiële administratie biedt Wilskracht Werkt de workshop Financieel Rijbewijs aan. Tijdens deze workshop leren jongeren alles over DigiD, studiefinanciering, toeslagen en verzekeringen. Ook worden zaken als sparen en schulden behandeld en worden de jongeren geholpen met het organiseren van hun eigen administratie.

(bereikbaar dinsdag, donderdag en vrijdag)

Portemonneeplanner

Ben je het overzicht kwijt en heb je hulp nodig bij het je administratie? Of heb je hulp nodig met het invullen van formulieren? Wilskracht Werkt heeft geschoolde vrijwilligers die je kunnen helpen bij het ordenen en  overzichtelijk houden van de financiële administratie.  We helpen je ook graag om de eerste stappen te zetten bij het aanpakken van schulden.

(bereikbaar dinsdag, donderdag en vrijdag)

De Thuisexpress

Thuisexpress biedt zorgvragers persoonlijke ondersteuning op afroep op het moment dat dit echt nodig is. Voor VGZ-verzekerden biedt Thuisexpress kortdurend huishoudelijk hulp en ondersteuning na een ziekenhuisopname wanneer er geen WMO-ondersteuning is en niemand in de eigen omgeving om de verzekerde thuis te helpen.

(bereikbaar maandag t/m donderdag)

Reismaatje

Heb je een afspraak waarvoor je aangewezen bent op het Openbaar Vervoer? Reis je niet graag alleen en wil je het liefst een maatje mee die je ondersteunt en wegwijs maakt? Dat kan met een Reismaatje van Wilskracht Werkt! Je maatje zal je wegwijs maken en leren om van A naar B te komen.

Bezorgmaatje

Heb je regelmatig medicijnen nodig en zelf niet in staat om deze bij de apotheek op te halen? Dan biedt het Bezorgmaatje van Wilskracht Werkt uitkomst! Een speciaal getrainde vrijwilliger haalt de medicijnen op en brengt ze bij jou thuis. Maar ook voor een luisterend oor, een praatje of even samen een kopje koffie of thee drinken. Ze helpen iemand op weg en blijven net zo lang komen totdat iemand weer zonder hulp en met zelfvertrouwen verder kan.

(bereikbaar maandag, dinsdag en donderdag)