Mala: ‘Ze kijken naar je uit’

Ik werk sinds september 2018 als bezorgmaatje bij Wilskracht Werkt. De werkzaamheden houden in: het bezorgen van medicatie aan de bewoner thuis. Maar dit is niet het hoofddoel. De bezoekjes draaien om persoonlijk contact, warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip. Dit zijn belangrijke begrippen voor mij. Er zijn in ons land heel veel mensen eenzaam. En het is zo makkelijk om iemand een vriendschappelijk contact te bieden.

Ik houd ervan om mensen te helpen. Ik heb geleerd dat ik met een klein beetje van mijn tijd, een ander mens heel gelukkig kan maken. Ik wil dat de cliënt op mij kan rekenen. Ik onderneem als maatje diverse activiteiten, zoals wandelen, boodschappen doen of gewoon een praatje maken met een kopje koffie.
Ik ben binnen gekomen bij Wilskracht Werkt via Werk Fit traject van de Gemeente Rotterdam. In dit traject wordt samen met je coach onderzocht wat nodig is om weer aan de arbeidsmarkt te kunnen deelnemen en hoe dit bereikt kan worden.

Bij Wilskracht Werkt ging ik aan het werk als administratieve kracht. Ik merkte dat hier niet echt mijn interesse lag. Ik kreeg de mogelijkheid om in het project Bezorgmaatje aan de slag te gaan. Ik kwam er achter dat ik affiniteit heb met ouderenzorg. Hier heb ik de kans gekregen om mij te ontplooien. De cliënten zijn dankbaar dat je langskomt. Ze kijken naar je uit. Ik bied hen een luisterend oor en geef hen persoonlijke aandacht.

Ik bezoek ook een bijzondere mevrouw. Ze is aan stoel en bed gebonden. Ik bezoek haar iedere week. Dit waardeert mevrouw ook echt, ondanks haar ziekte is mevrouw ontzettend positief ingesteld en dankbaar dat ik wekelijks langskom. Ikzelf heb ontzettend veel respect voor deze mevrouw. Ik word elke week hartelijk ontvangen door haa, vanaf dag een is er een wederzijdse klik. Het is elke keer weer feest om bij mevrouw langs te gaan, vaak neem ik wat lekkers mee voor bij de koffie, ja en soms vergeten we de tijd. Zo gezellig is dit bezoek.