Chris: “Het is dankbaar werk”

“Met elkaar”, dat is waar ze bij Plein 13 voor staan. Chris is zet zich met veel passie in bij deze 50 plus-flat, ze doet alle klusjes samen met de bewoners. “De bewoners worden overal bij betrokken, en dat vinden ze geweldig!” zegt Chris.
“Een kleine twee jaar geleden werd ik door Wilskracht Werkt Overschie gevraagd om eens in de twee weken de lunch bij Plein 13 te organiseren. Het was de bedoeling dat ik de bewoners daarbij zou betrekken. Dus hielp de één me met de menukaart, de ander met het dekken van de tafel, en weer een ander met aardappels schillen. Daardoor leerde ik deze bewoners steeds beter kennen.

Inmiddels maken we op meerdere manieren de flat steeds mooier. Er zijn elke dag verschillende activiteiten voor bewoners én omwonenden. Het is zo leuk om te zien dat de zaal altijd vol zit. We hebben alle muren een mooi kleurtje gegeven en ik ga nog plantjes kopen. Een bewoner van 85 wil graag met me mee. Als we dan terugkomen, gaan we ze planten met andere enthousiaste bewoners.
Het is heel mooi dat ik zo veel kan betekenen voor de bewoners. Soms zit ik alleen maar even in de zaal en ben ik aanspreekpunt. Toch vinden ze dat al heel fijn.

Vanwege mijn gezondheid kan ik niet alles gemakkelijk doen, maar ik haal hier zo veel plezier uit. Dat is heel motiverend. Het is zo dankbaar werk, het is fijn voor anderen, maar misschien nog wel fijner voor mezelf!”

Geïnspireerd door de ervaringen van Chris? Meld je ook aan om je in te zetten bij Wilskracht Werkt.